Friday, December 01, 2006

Golden Gate Park

Golden Gate Park in San Francisco is het grootste stadspark in de Verenigde Staten (en ook een van de grootste stadsparken ter wereld. Met z'n 4,1 vierkante kilometer is het groter dan Central Park in New York (wat ze aan de 'east coast' natuurlijk niet grappig vinden, maar wij aan de 'west coast' wel). ;-) Aan de ene kant grenst het park aan de wijk Haight Ashbury, aan de andere kant aan de oceaan.Enkele van de bekendste delen van het park zijn de Japanese Tea Garden (heb ik met Ann en Tom bezocht, en wij waren niet echt onder de indruk), De Young Museum, Strybing Arboretum, Conservatory of Flowers, Stow Lake, Spreckels Lake,... Minder bekende stukken zijn oa de bizons, Aids Memorial Grove,... Met al die attracties zou je bijna vergeten dat het uiteindelijk nog steeds om een park gaat, waar je heel mooie wandelingen in kan maken.

En dat heb ik gisteren gedaan, samen met een groep expat-vrouwen uit de buurt van Palo Alto. 6 uur hebben we gewandeld, gebabbeld, en genoten van het park op een zalige november-dag (helderblauwe hemel, stralende zon, temperaturen rond 15 graden). Lunch was een picknick op het strand, terwijl we naar de surfers zaten te kijken.

4 Comments:

Blogger @nn said...

Recht op recht, ongelooflijk artificieel, doet raar aan om een natuurgebied of park in zo'n strenge vorm te zien, ook de huizenblokken errond. Het is de eerste keer dat ik dat zo te zien krijg, ik kan er niet van over.
Maar daar is San Francisco voor gekend is het niet?

6:22 PM  
Blogger marijke said...

En door het park lopen zelfs straten met vier rijvakken! De meeste huizenblokken zijn hier inderdaad recht op recht, het is effe wennen, maar na een tijdje zie je in dat het ook wel praktisch is.

8:24 AM  
Blogger Klaas said...

Als je die grote foto van het park ziet heb je in de rechter-onderzijde, vlak bij de oceaan een klein stukje met een echte Nederlandse molen. En daar is ook de "Queen Wilhelmina Garden".

7:07 PM  
Anonymous annelica said...

Idd leuk zo een luchtfoto. Het voordeel van die recht-op-recht straten is dat het veel makkelijker is overal je weg terug te vinden vind ik. Dat is hier in Europa met al die onlogische kronkelstraatjes wel anders.

12:40 AM  

Post a Comment

<< Home