Sunday, November 05, 2006

Cheesecake...

Gisteren zijn Dave en ik gaan lunchen in The Cheesecake Factory, een restaurant op de bovenste verdieping van department store Macy's, met een dakterras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op Union Square. Hoewel het zonnetje scheen, hebben we toch maar een tafeltje binnen gevraagd, dan moesten we maar 10 minuutjes wachten (voor een tafeltje op het terras hebben we vorige keer meer dan drie kwartier staan wachten).

"Lunchen" is trouwens een heel relatief begrip want de porties die je hier krijgt voorgeschoteld, zijn zo gigantisch dat je voor de rest van de dag (en een groot stuk van de dag erna) geen honger meer hebt. We hadden elk een "lunch portie" besteld, ongeveer driekwart van de "dinner portie", en we hebben allebei ons bord niet leeggegeten. Want eigenlijk kom je hier niet voor het hoofdgerecht, je komt voor het dessert: de wereldberoemde cheesecake!

Deze keer hebben we de "chocolate raspberry cheesecake" geprobeerd. We hadden 1 stuk voor ons beiden besteld, en zelfs dat hebben we niet volledig opgegegeten. Uren nadien waren we nog helemaal hyper (geef dit nooit aan je kinderen als je ooit nog een beetje nachtrust wil hebben). En dan te bedenken dat Amerikanen er hun hand niet voor omdraaien om zo'n stuk per persoon op te eten, na een voorgerecht en een hoofdgerecht!

5 Comments:

Blogger Kasaka said...

Nou, even nuanceren, er zijn sommige Amerikanen, die dat op kunnen. Ik heb al vele malen bij de Cheesecake Factory gegeten met Amerikanen en stuk voor stuk konden we niet alleen ons hoofdgerecht niet op, maar de cheesecake ging mee naar huis, daar was ook geen plaats meer voor. Tenslotte zijn de meeste Amerikanen maar gewone mensen met een maag zo groot als de onze ;). Dat neemt niet weg, dat het een van onze favoriete restaurants is (vooral de Luau Salad vind ik heerlijk!).

6:16 PM  
Anonymous Hilde said...

Mmm, heerlijk de cakes van de Cheesecake Factory. Inderdaad, je krijgt ze niet alleen opgegeten. Als wij er eten, bestellen we 1 cake met zijn vieren (voor Roel, mezelf en de kinderen), omdat we toch willen genieten van een goddelijk nagerecht, maar het na een lunch eigenlijk niet op krijgen...

Beter zou het zijn om een 'box' te vragen (om het twee uur later op te smikkelen), maar ja, wie kan aan de verleiding weerstaan als het op tafel staat?

Groetjes,

10:07 PM  
Anonymous Veerle said...

Ik heb al twee keer naar de Cheesecake Factory geweest en het is me eigenlijk al twee keer een beetje tegengevallen, persoonlijk begrijp ik dus niet echt waarover al de hype is :-). Misschien was het omdat de porties inderdaad onmenselijk groot zijn en ook wel heel erg zwaar op de maag kunnen liggen.

3:29 PM  
Blogger kristine@LA said...

Wij hebben ook al de Cheesecake Factory bezocht (eindelijk gelukt na een aantal mislukte pogingen: wachttijd té lang!). Het eten zelf vonden wij héél erg lekker (maar véél te véél!!!). Toen we er gingen eten, hadden we dus ook geen dessert besteld. Wij wonen hier echter vlakbij dat restaurant in de Marina en een vriend die op bezoek kwam, had zo'n cakes meegebracht (4 stuks!). DAAAGGEEEENNN hebben we daaraan moeten eten! En eerlijk gezegd, vinden wij mijn kaastaart, tiramisu en andere desserts stukken lekkerder en lichter om te verteren. Neen, voor de desserts hoeft het voor ons niet, maar een etentje ter plaatse: dat staat zeker nog op het programma!

4:44 PM  
Anonymous annelica said...

Ik ben ook niet zo een fan van de Cheesecake Factory eerlijk gezegd. Maar het was wel ont-zet-tend populair in Seattle en altijd moest je wel op een tafeltje wachten! Hun Cheesecake vond ik best lekker, maar zooooo machtig en veel en zwaar. Maar idd wel leuk om eens een keertje mee te maken.

11:19 AM  

Post a Comment

<< Home