Tuesday, October 24, 2006

Invasion of the Nerds

Deze week (van zondag tot en met donderdag) worden tienduizenden bezoekers verwacht op Oracle OpenWorld, in het hartje van San Francisco. Het hele conventiecentrum is hiervoor afgehuurd en een straat werd volledig afgesloten zodat een tent kon worden opgesteld waarin de nerds worden gevoed (we hebben het hier over tentjes van 200000 square feet). O ja, en Elton John komt optreden.

In de hele stad is geen hotelkamer meer te vinden, je kan nergens nog een reservatie krijgen in een restaurant (vreselijk, misschien moet ik koken deze week!), en overal lopen mannetjes (veel vrouwtjes zijn er niet te zien) rond met grijze schoudertassen waarop het Oracle-logo prijkt. Het is een echte invasie.

Verwacht wordt dat het hele feestje San Francisco 60 miljoen dollar opbrengt, waarvan 10 tot 15 miljoen dollar taksen die rechtstreeks aan de stad betaald worden. En hierbij zijn dan nog niet de verdiensten van de "medewerkers in de sex-industrie" gerekend. Waar normaal gezien een krantenpagina volstaat voor de advertenties van allerhande professionelen uit de sex-industrie, lijkt de krant deze week uit bijna niks anders te bestaan (5 pagina's advertenties voor escorts, masseurs,...). De hele economie vaart er dus goed bij. ;-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home