Sunday, October 22, 2006

Zomerse Zondag

Vandaag was weer een prachtige dag hier in San Francisco: temperaturen rond de 27 graden celsius, een stralend blauwe hemel en een zacht briesje om alles aangenaam te houden. Op zo'n dagen woon ik hier graag. ;-)

En tijdens de maand oktober valt er vanalles te beleven tijdens het weekend. Elke zaterdag en zondag zijn er street fairs, open studios, festivals,... Vandaag hebben Dave en ik 2 street fairs bezocht, eentje in Hayes Valley en eentje in Lower Haight. Deze twee buurten liggen dicht bij elkaar, maar het contrast tussen de twee kan bijna niet groter zijn: Hayes Valley staat bekend om het luxueuze shoppen (allerhande boetieks, salons en goede restaurantjes) en Lower Haight is bekend omwille van de junks, punks en drunks. Het contrast tussen de twee street fairs is dan ook leuk om te zien: De street fair in Hayes Valley staat in het teken van 'consumerism' (allerlei kraampjes van lokale juweelontwerpers, kleermakers, designers,...) en de street fair in Lower Haight staat in het teken van politiek ('t zijn hier bijna verkiezingen), drank en plezier maken.

Onderweg van de ene street fair naar de andere zijn we even langs Alamo Square gewandeld, een park op een heuvel in de stad vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de rest van de stad. Hier staan ook de beroemde 'Painted Ladies', een reeks van zeven Victoriaanse huizen naast elkaar met daarachter in de verte de gebouwen van Financial District. Een schitterende foto-opportuniteit (als je het fototoestel kan mikken naast de hoogbouw die ze hebben neergepoot naast het laatste huis in de rij)! Wij hebben het park even rondgewandeld, en dan snel een foto genomen van de Painted Ladies, waarna we gevlucht zijn omdat er net een bus toeristen werd gedropt...

1 Comments:

Blogger Wendy said...

Natuurlijk hebben wij die foto ook. Toen we ze aan het fotograferen waren kwamen we aan de praat met een schitterend oud dametje. Ze was haar hond aan het uitlaten en zat duidelijk verlegen om een praatje. Helaas moesten we verder, ik denk dat ze wel een dag had kunnen praten en ze deed het nog onderhoudend ook.

11:18 PM  

Post a Comment

<< Home