Tuesday, October 03, 2006

Michelin Mania

In deze stad voor 'foodies en fashionistas' (benaming uit de brochure van het Westfield Center) zijn er op een week tijd twee wereldschokkende dingen gebeurd: het nieuwe shopping center opende z'n deuren (joepie voor de fashionistas), en gisteren kwam de eerste Michelin-gids voor San Francisco en de Bay Area uit (mmm voor de foodies).

Een belangrijk verschil: De opening van het shopping center wordt door iedereen gezien als een goede zaak, maar de Michelin gids krijgt hier heel veel kritiek. Forums op het internet worden overspoeld met posts, kranten schrijven over de keuze van de inspecteurs, iedereen moet hier (zoals gewoonlijk) zijn zegje doen. Laat het duidelijk zijn dat de Amerikanen (of beter gezegd de San Franciscanen) het niet eens zijn met de beslissingen van de Fransen. Slechts 1 restaurant heeft drie sterren gekregen, terwijl er volgens de plaatselijke kenners zeker drie restaurants zijn die dat verdienen. Drama!!!

En ik kan maar 1 ding denken: Range (ons favoriet restaurant in SF) heeft nu een Michelin-ster! Dat wil dus waarschijnlijk zeggen dat we er nooit meer kunnen gaan eten (tenzij we 6 maanden van tevoren weten dat we nog eens op restaurant willen gaan, en we geld kunnen opzij zetten om die 'splurge' te betalen). ;-(

0 Comments:

Post a Comment

<< Home