Sunday, October 29, 2006

Golden Gate Bridge

Gisteren (zaterdag) hebben Dave en ik de beroemdste toeristische attractie van San Francisco bezocht: de Golden Gate Bridge. We hebben de bus genomen naar The Marina voor een stevig ontbijt (nog maar eens door Chinatown op een zaterdag, vreselijk), en dan zijn we te voet verder gegaan. Eerst van The Marina tot aan het water (rustig bergaf), en dan naar links, langs Crissy Field en The Presidio tot aan de voet van de brug (langs het strand, allemaal heel vlak), en dan effe heel steil bergop naar de brug zelf (nooit bij stilgestaan dat je daarvoor toch een serieus eindje moest klimmen). Onderweg heel mooie uitzichten op de brug, de baai, Alcatraz en de stad. Het was een prachtige dag, ongeveer 24 graden en een stralend blauwe hemel, (volgens kenners de laatste mooie dag van het jaar) dus de uitzichten waren ongelooflijk.



De brug zelf was niet echt mijn favoriet onderdeel van de wandeling (hoogtevrees), zeker niet als je aan de reling ging voelen (die beweegt namelijk nog erger dan de brug zelf). Het eerste stuk van de brug is erg druk, met allemaal toeristen die met de bus aan het begin worden afgedropt en dan een kwartiertje krijgen om foto's te nemen, maar vanaf de eerste pilaar is het veel aangenamer (bijna geen Japannertjes meer). Kijk maar eens naast mijn ventje naar het uitzicht dat we hadden op de stad:



Wij hebben de hele brug afgewandeld en aan de andere kant zijn we nog doorgestapt tot in Sausalito, een klein en "typisch" (ja, Anne, we moesten allebei weer aan jou denken toen we het dorpje zagen liggen) dorpje (ook wel vrij toeristisch) aan de overkant van de baai vanwaar we met de ferry teruggekeerd zijn naar San Francisco. Hier gaan we zeker nog eens naartoe, maar jullie krijgen alvast een sfeerbeeld:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

He leuke fotos en verhalen op je weblog. Wij zijn de eerste twee weken van oktober op vakantie geweest in CA en hebben een video gemaakt van de golden gate bridge.
Ja vakantie in eigen land, wij wonen in Minnesota St.Paul.
Zie http://usadutch.com/blips

7:33 AM  

Post a Comment

<< Home