Wednesday, November 01, 2006

Halloween, the San Francisco way...

Alle Belgen in Amerika schrijven dezer dagen over Halloween op hun blogs, dus kan ik niet achterblijven en draag ik (een dag na de feestelijkheden) mijn steentje bij... Halloween, the SF way... Scary!

Het grootste Halloween-feestje in San Francisco is Halloween in the Castro. Vorig jaar kwamen meer dan 250000 (dat is dus tweehonderdvijftigduizend) feestvierders opdagen voor een straatfeest dat slechts 5 uurtjes duurt. Dit jaar wilden de burgemeester en de ordediensten het iets kleiner en rustiger houden, dus werd er bijna geen reclame gemaakt. Dat heeft niet belet dat er toch weer meer dan 150000 mensen Halloween in the Castro gevierd hebben.

Halloween in the Castro is meer een feestje voor volwassenen dan het typische "trick or treat" spelletje voor de kinderen. Het meest populaire kostuum gisterenavond was, wel, eigenlijk niet veel. De meeste meisjes / vrouwen gingen als straatmadelief (da's een mooi en lief woord voor de hoerenkostuums allerhande), de meeste homo's gingen in hun weekend-outfit (strings of hotpants), de meeste zwarten gingen als gang-members (broeken waarvan het kruis tot op de knieen hangt, gouden kettingen, bij nader inzien waren ze waarschijnlijk niet verkleed) en de meeste mannen kwamen alleen maar om te kijken. ;-) Sommige mensen hadden echter wel tijd en energie gestoken in het vinden of maken van het Halloween kostuum, en er liepen dan ook echte kunstwerkjes rond. Helaas geen foto's want het cameraatje is daar niet echt geschikt voor.

Wat ook opviel, was de enorme politiemacht die op de been was om alles in goede banen te leiden. En ik heb het hier niet over de reguliere "flikjes", ik heb het over troepen in gevechtsuniform. Dave en ik voelden ons niet echt veilig, en zijn rond 8.30 pm al terug naar huis vertrokken.

En vanochtend in de krant en op televisie werd ons gevoel bevestigd: "10 people are shot in Castro Halloween bash". Blijkbaar hebben twee mannen omstreeks 10.40 pm het vuur geopend op de feestvierders, en werden 10 mensen naar het ziekenhuis gevoerd. Gelukkig zijn de slachtoffers niet levensgevaarlijk gewond. 't Is eens iets anders dan "trick or treat"...

1 Comments:

Blogger Kasaka said...

Dat klinkt als de viering hier in Washington in Georgetown. Voor we kinderen hadden gingen we daar ieder jaar heen. Ook duizenden mensen en zo af en toe een heel vervelend misdadig geval. Was je zelf verkleed?

4:22 PM  

Post a Comment

<< Home