Friday, November 24, 2006

Thanksgiving Shock

Gisteren werd in de VSA Thanksgiving gevierd, een typisch Amerikaans feestje dat Dave en ik lichtjes onderschat hebben. We hadden hier al een Independence Day meegemaakt (4 juli) en dachten dat we wel wisten waaraan ons te verwachten: de meeste winkels zijn open (wij hebben Independence Day doorgebracht in Ikea), de meeste restaurants zijn open (ook de kleinere buurtzaakjes), de supermarkten zijn sowieso open. Dat bleek een klein inschattingsfoutje te zijn. ;-)

Woensdag was ik nog bij Crossroads (ons favoriete buurtrestaurantje) geweest, en had toen een bordje gezien waarop stond dat zij donderdag gesloten waren. Ik had toen moeten weten dat er str* aan de knikker was, maar nee, na bijna 7 maanden in de VSA kon ik mij niet voorstellen dat er een dag bestond waarop alle winkels (zelfs Ikea, Macy's, Bloomingdale's,...), vele restaurants (tenzij diegenen die speciaal voor Thanksgiving openden en dus maanden van tevoren volledig gereserveerd waren) en supermarkten (vanaf 6 uur) gesloten zijn. En dat hebben we geweten gisteren...

Onze ochtendwandeling ging door een bijna verlaten stadscentrum, langs gesloten winkels en gesloten restaurants. Gelukkig konden we nog terecht bij Sears Fine Foods (een van de bekendste toeristenvallen in San Francisco), maar 's avonds bleek eten vinden een grotere uitdaging te zijn. Geen restaurant dat nog plaats had, geen delivery service die leverde, geen take-out mogelijk (onze noodoplossing, Mc Donald's, was gesloten!). Uiteindelijk zijn we gestrand in de bar van het Hyatt hotel waar we een hamburger konden krijgen (en ondertussen de mooie kerstverlichting konden bewonderen). ;-)

Wat voelden we ons verlaten en eenzaam op deze familie-feestdag bij uitstek, en wat hebben we geklaagd. Maar toen we naar huis wandelden, waren we toch ook ongelooflijk dankbaar dat wij elkaar, eten en een appartement hadden. Want op deze feestdag vielen de vele daklozen langs de straat nog meer op dan anders...

5 Comments:

Anonymous Tom said...

Ha, ik had bij je vorige post eergisteren nog het idee om even vlug te vermelden dat Thanksgiving voor dat soort problemen kan zorgen, maar vond uiteindelijk dat dit het soort passage is waar elke nieuweling door moet. :-)
Mijn eerste Thanksgiving in CA werd gevierd met een goeie zelfgemaakte spaghetti (nadat, we na lang zoeken, een supermarkt gevonden hadden.)

11:41 AM  
Blogger Kasaka said...

Zelfs Amerikanen (mijn man, bijvoorbeeld) worden weleens overvallen door alles, dat met Thanksgiving dicht is. Zelfs de benzinestations, we hebben een keer bijna zonder gestaan.
De vele daklozen vallen ons in San Francisco ook altijd op. Hier zijn er wel, maar veel minder (althans zo lijkt het, ze gaan waarschijnlijk naar shelters).

1:14 PM  
Anonymous blips said...

Happy Thanksgiving

Woow dat is "van een koude kermis thuiskomen"
Wij hadden zoveel over maar ja dat was niet in de buurt.

7:32 PM  
Anonymous Hilde said...

Ook Memphis was een 'ghost town', alles gesloten... Roel had gelukkig nog een plaatsje gereserveerd in een Braziliaanse tent (de enige die open waren, me dunkt...)

Ja, ook in Memphis vielen de daklozen op...

Groetjes,

10:23 PM  
Blogger kastelke said...

Ocharme jullie, Belgische dutskes. ;-)
En ik die altijd dacht dat die Amerikanen zo gastvrij waren, dat ze het echt niet over hun hart konden krijgen om nieuwkomers 'in de kou' te laten staan, zodat ze Thanksgiving op hamburgers moesten overleven! Was er niemand die er aan gedacht had om jullie uit te nodigen op hun dinner?!

3:26 AM  

Post a Comment

<< Home