Monday, October 08, 2007

Breaking News!

Terwijl ik een postje aan het schrijven ben over waarom ik denk dat mijn voet niet gebroken is, belt mijn dokter en die vertelt me dat dat eigenlijk wel het geval is. Spooky!

En toen kon ik bovenstaande titel (Breaking News!) natuurlijk niet laten liggen. Heerlijk toepasselijk en dubbelzinnig, zo heb ik ze graag. ;-)

Blijkbaar is op de x-rays te zien dat er een stuk van mijn hielbeentje is afgebroken, en dat komt (volgens de dokter) doordat bij het vallen de spier die daarover loopt zo erg is gerokken dat die is afgescheurd en daarbij een stukje van dat beentje heeft meegenomen. Daarom kan ik wel staan en stappen (als ik de pijn verbijt), maar kan ik mijn tenen niet meer naar mij toe bewegen (ik kan niet meer 'flexen'). Ik moet eerlijk toegeven dat de uitleg van de dokter veel interessanter klonk. ;-) Waarschijnlijk ook al omdat dat in het Engels was.

Het goede nieuws is dat ik geen gips moet, maar wel een 'brace', en dat ik mag bewegen (maar niet teveel rondlopen, en de dokter was ook niet te vinden voor mijn idee dat ik terug kon beginnen lopen op de loopband). Het slechte nieuws is dat mijn dokter contact gaat opnemen met een 'orthopedic surgeon' (klinkt serieus) om te bespreken welke stappen moeten ondernomen worden. Morgen dus meer...

Update:
Een search op google leverde alvast dit op. Ik heb dus iets zeer moeilijks gedaan. ;-)

6 Comments:

Blogger Kasaka said...

He, balen, joh! Maar het verbaast me niet echt, met zoveel pijn is er meer aan de hand. Nou goed luisteren, zodat het gauw voorbij is (zei Opoe :)). Sterkte!

6:58 PM  
Blogger San said...

"It's not easy to break your heel bone..."
'k Hoop dat de pijn ondertussen al draaglijker is!

7:25 PM  
Anonymous Veerle said...

Hopelijk zal het toch behoorlijk vlug herstellen. Al wel één voordeel dat je niet compleet met been en al in de gips moet.

9:07 PM  
Blogger Annelica said...

'Breaking News'. Ok, je weet hoe je onze aandacht moet krijgen :-)
Die google uitleg is inderdaad 'interesting'. Wel jammer dat je nu al die 'interessante' fairs moet missen!
Soigneer u!

1:56 AM  
Blogger Annemiek said...

Ai, toch gebroken. Nu weet je tenminste wat je wel en niet mag doen. Beterschap!

5:29 AM  
Blogger Sofie & Bart said...

Aiai Marijke, veel sterkte hoor! Ik zit echt met je in dat je nu zo vaak thuis vast zit met je voet...

Mijn zus komt binnen een week of 2 uit belgie: moet ik een lading chocolade en humo's laten aanvoeren? Alle beetjes helpen!

5:20 PM  

Post a Comment

<< Home