Saturday, March 24, 2007

Volunteering

Ik heb er een sollicitatiebrief voor moeten schrijven (WCC heeft er meer dan 70 ontvangen), een interview voor afgelegd (we waren met 25 uitgenodigd), een tuberculose-test voor ondergaan (ik heb dus vrijwillig een spuit in mijn arm laten steken!!!) en moet 2 dagen een opleiding volgen (we zijn nog met 18), maar ik heb (eindelijk) een vrijwilligerspost gevonden. ;-) Ik ga aan de slag als "front desk volunteer" bij de Women's Community Clinic in Haight Ashbury, een wijk in San Francisco.

Zaterdag heb ik mijn eerste opleidingsdag gehad, en het is wel effe zwaar: Alle andere volunteers hebben ervaring met het Amerikaanse health care systeem, en studeren (of willen gaan studeren) voor dokter, gynaecoloog of health care specialist. En daar zit ik dan tussen, te denken "waar ben ik nu weer aan begonnen?!". Al zal het ongetwijfeld leuke verhalen opleveren voor mijn blog. ;-)

Een voorbeeld. Tijdens mijn sollicitatiegesprek werd me gevraagd of ik me kon identificeren met minderheden (vb. zwarte lesbische vrouwen -ik bedoel maar, dat mens zat vlak voor mij, die ziet mij en dan vraagt die of ik mij kan identificeren met zwarte lesbiennes, ik kan mijn best doen, maar volgens mij ga ik toch bepaalde nuances missen-, alleenstaande moeders, transgenders,...), en ik heb heel vriendelijk uitgelegd dat ik volgens mij deel uitmaakte van een nog kleinere minderheid (blanke, gehuwde huisvrouwen onder de 30 zonder kinderen) en dat ik dus vertrouwd was met het concept 'minderheid'. ;-) En dat ik niet dacht dat ik me met hen moest identificeren, maar dat ik mijn best moest doen om hen zo goed mogelijk te helpen ongeacht hun achtergrond, ras of iets anders. En blijkbaar waren ze tevreden met dat antwoord...

7 Comments:

Anonymous Marc said...

Hartelijk gefeliciteerd met die baan. Het zal inderdaad wel niet meevallen, tussen die studenten, maar het zal uiteindelijk wel allemaal goed komen. En zoals je al zei, het zal wel in een bonte verzameling posts resulteren hier. Ik kijk uit naar het vervolg! Groetjes, en ga zo door, Marc

10:59 PM  
Blogger kastelke said...

Heel veel succes met je job!
Ik hoop dat je er veel plezier maakt, leuke mensen leert kennen, en het gevoel kan vinden dat je mee het verschil helpt te maken voor anderen!

2:11 PM  
Anonymous Sally said...

Gefeliciteerd.
En afgaande op je adremme reactie levert die baan idd nog vele leuke blogs op. succes met de rest van je opleidingsdagen.

5:23 AM  
Blogger Katrien said...

Heel veel plezier met je nieuwe job!

Mijn man Brad en ik verhuizen volgende maand van Cincinnati naar San Francisco. Kunnen jullie ons enkele tips geven ivm het zoeken naar een appartement? Mijn email is kzoons@yahoo.com Het zou in ieder geval leuk zijn om eens met enkele Belgen af te spreken !

7:47 PM  
Blogger Sabien said...

Mooi verhaal en een goed antwoord op een gekke vraag.
Groeten!

7:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

Blank, gehuwd, huisvrouw, zonder kinderen EN Nederlandssprekend... dat is een nog kleinere minderheid! Wel heel snugger gereageerd! Proficiat met de job!

Wist je trouwens dat ze op een sollicitatiegesprek NIET naar je leeftijd mogen vragen en of je kinderen hebt? De meeste Amerikanen zetten het ook niet op hun CV.

Groetjes,

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

4:04 PM  
Anonymous annelica said...

Proficiat!!!!!
groetjes,
annelica (www.honeheke.com/annelica)

12:40 PM  

Post a Comment

<< Home