Monday, March 19, 2007

1 dollar

De afgelopen week heb ik weer iets bijgeleerd over de Verenigde Staten: Naast briefjes van 1 dollar heb je ook muntstukken van een dollar! Ja, ja, ik woon hier ondertussen bijna een jaar, en dat heb ik pas deze week ontdekt. Toch nog niet volledig geintegreerd dus. ;-)

10 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Wel Marijke, ik heb dat ook nog niet zo lang geleden ontdekt, om meer precies te zijn in januari. We woonden hier dus ook al zo'n 6 maanden. Ik heb tot hiertoe echter maar 1 stuk in handen gekregen. En dat stuk moet ik dan ook nog aan mijn papa geven als ik naar België ga... Hij was diegene die me zei dat er stukken bestonden en ik verklaarde hem voor gek (erg hé!). Enige tijd later kreeg ik er eentje in handen en heb ik me dus moeten excuseren...
We zijn dus inderdaad nog niet ten volle geïntegreerd!

Kristine@LA

9:09 PM  
Blogger @nn said...

Ik kende het al langer, heb er ook al gekregen, in het postkantoor. Ze bestaan al lang, maar er zijn er slechts weinig van omdat ze geen succes hebben bij de Amerikanen en die ze simpelweg niet willen. Je zult ze dus niet gauw tegenkomen, bijhouden dus.

9:20 PM  
Blogger Sofie & Bart said...

Marijke, als je de BART neemt en een ticket koopt is de kans groot dat je een 1 dollar stuk terugkrijgt (als je niet met visa betaalt natuurlijk).

8:56 AM  
Anonymous Sally said...

oh het kan nog veel gekker hoor. Hier hebben ze ook muntgeld en briefgeld met de zelfde waarde.
En daarbij oud en nieuw geld door elkaar heen. De neiuwe briefjes zien er anders uit en de muntstukken zijn ipv koper nu zilverkleurig geworden. En je mag beiden nog steeds gebruiken.
Ik heb wel eens ruzie in de winkel gehad omdat ik dacht dat ze me belazerden met wisselgeld...

4:24 PM  
Blogger saskia said...

Ik wist het ongeveer vanaf de eerste dag. Maar zoals Bart zegt, k heb dan ook de metro genomen en daar krijg je vaak 1 dollar muntstukjes terug.

Wie heeft er al een briefje van 2 dollar gezien. Want die bestaan namelijk ook :)

6:22 PM  
Anonymous Petra van Dijk said...

Je bent niet de enige hoor. De AMerikanen zijn er ook nog niet aan gewent blijkbaar. Mijn jongste dochter (11 jaar)kreeg een paar weken geleden een dollar stuk als wissel geld op school bij de lunch in plaats van een quarter. Dus ook echte amerikanen herkennen kem nog niet dus!

gr Petra

7:23 PM  
Blogger Saskia said...

Amerikanen willen dit muntstuk niet omdat het veel te veel rammelt in hun broekzakken. Kijk maar eens naar heren portemonnaie's hier. Die hebben nl. geen muntvakje. Vandaar dus die zeldaamheid.
Enne, ik heb een twee dollar biljet. Ik dacht ook dat het nep was. Niet dus..

5:43 PM  
Blogger Sofie & Bart said...

Die 2 dollar bill zijn wij nog niet tegengekomen. Blijkbaar denken inderdaad de meeste Amerikanen dat die niet bestaan (zie wikipedia voor grappige anekdotes).

9:16 PM  
Blogger marijke said...

@ Sofie en Bart: Ik heb een fastpass, dus ik koop nooit een Bart-ticket. ;-)

@ Saskia: Een briefje van 2 dollar? Nog nooit gezien!

3:39 PM  
Blogger Ann said...

Ik woon niet in Amerika, maar heb wel van onze Amerikaanse vrienden in Phoenix, AZ enkele jaren geleden een briefje van $2 gekregen. Bijhouden is de boodschap, want dat doen Amerikanen ook! Je zal ze dus niet snel tegenkomen!

5:35 AM  

Post a Comment

<< Home