Sunday, March 04, 2007

Weekendje Weg

Onder het motto "Met alle Chinezen, maar niet met ons" ('t was Chinees nieuwjaar dit weekend, nog eens 500.000 Chinezen extra in San Francisco voor de feestelijkheden, net iets te druk voor ons) zijn Dave en ik er dit weekend op uit getrokken. We hebben de Pacific Coast Highway (Highway 1) tot in Fort Bragg gevolgd (da's dus omhoog, en niet richting Los Angeles, voor de niet-kenners onder jullie), en onderweg zijn we gestopt in de Marin Headlands, Muir Woods, Stinson Beach, Point Reyes, Petaluma, wat vluchtstroken langs de oceaan en Fort Bragg.

Enkele hoogtepunten: Ontbijt met zicht op Golden Gate Bridge / Bambi's, zeeleeuwen en roofvogels (die leven overal langs de kust, ook op nog geen 5 minuten van San Francisco) / Redwoods in Muir Woods (heerlijk rustgevend, zo'n wandeling tussen die gigantisch hoge bomen) / Lunch op een terrasje in Stinson Beach (ja, het was hier 22 graden, wat voor weer was het in Belgie?) / Wandelen op Point Reyes / De verschillende streken en bijhorende landschappen (de wow-momenten waren niet te tellen) / ...

Enkele minpuntjes: Een dode Bambi en verschillende dode "skunks" (die stinken echt uren in de wind), Een akelig verkeersongeval (waar wij gelukkig niet bij betrokken waren), Dave die een beetje misselijk werd van al het bochtenwerk,...

Echt waar: We denken dat we 2 walvissen gezien hebben zaterdag! De stereotiepe Amerikaan bestaat zelfs in Californie! (Grote truck, cowboyhoed, vul het plaatje zelf maar verder aan.)

Enkele sfeerbeelden:
Coffee: 3,35 dollar / Cake: 1,95 dollar / The View: priceless


4 Comments:

Anonymous hilde said...

Zag er een heerlijk weekendje uit! En de foto's zijn inderdaad 'priceless'!

Groetjes,

7:38 AM  
Anonymous petra van dijk said...

Wat een prachtige foto's! Zo te zien een heerlijk weekendje geweest.

gr Petra

7:18 PM  
Anonymous annelica said...

Ziet er leuk uit! Ben met mijn zus ook eens in Point Reyes national Parc geweest, waar we hebben staan 'roepen' (in ons beste Indiaans)op de walvissen ;-) helaas zonder succes!

11:44 PM  
Anonymous Veerle said...

Marijke, ik viel hier zowaar bijna van mijn stoel! Je staat op een foto ;-) Mooie foto's trouwens.

8:29 AM  

Post a Comment

<< Home