Monday, January 08, 2007

Prijskaartje van Gezondheidszorg

Net nu onze Arnie (Schwarzenegger, de net herverkozen gouverneur van Californie) zijn been gebroken heeft tijdens het skieen, moet hij zijn hervormingsplan voor de gezondheidszorg voorstellen. Lekker ironisch, niet? ;-)

De San Francisco Chronicle heeft even uitgerekend hoeveel het Arnie momenteel kost om zijn beentje terug te herstellen, en daar viel ik toch wel even van achterover. Het ziekenhuis waar hij 5 dagen heeft doorgebracht, rekent tussen 6500 en 9500 dollar per dag aan (enkel voor de kamer en basis zorg, ik ga ervanuit dat het eten daarbij inbegrepen is), en daarbij komen dan nog de kosten voor x-ray's, krukken en de operatie. In totaal zou het hier gaan om zo'n 55000 dollar, daarvan kan je iemand 2 jaar inschrijven aan de Universiteit van Californie!

Voor jullie medelijden krijgen met onze "governator": Hij heeft genoeg geld om een goede hospitalisatieverzekering af te sluiten, in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van Californiers. Geen ski-trips voor ons dus, en ook veel voorzichtiger zijn bij het oversteken van de straat, want we kunnen ons geen gebroken been veroorloven! ;-)

3 Comments:

Anonymous annelica said...

Mja, je zou als Amerikaan best 2 x nadenken voor je gaat skiƫn en riskeert een been te breken!

6:47 AM  
Blogger Elsie said...

Ik vind het eigenlijk verschrikkelijk hoe erg het is gesteld met de regeling van de gezondheidszorg in de USA.

11:16 AM  
Anonymous petra van dijk said...

Onbegrijplijk dat een bed zoveel geld moet kosten...
Maar ik ben bang dat jullie governer ook zonder verzekering zijn ongelukje kan bekostigen. dar moeten wij du echt niet aandenken.
Gr Petra

12:02 AM  

Post a Comment

<< Home