Saturday, January 13, 2007

Brrr...

't Is de laatste dagen heel frisjes geworden in Californie. In San Francisco schommelen de dagtemperaturen rond de 10 graden celsius, 's nachts zakt het kwik tot een graad of 4. En dat is niet normaal volgens de inboorlingen. De lage temperaturen maken ons niet zoveel uit, maar dit gaat gepaard met een ijskoude oceaanwind die door de stad waait, en die door merg en been trekt. De kranten staan dan ook vol tips over hoe je deze lage temperaturen best bestrijdt ("layering" staat natuurlijk op nummer 1, alles wordt hier opgelost door "layering"). ;-)

En dan valt het in San Francisco nog heel goed mee: In Los Angeles lag de temperatuur begin deze week nog rond 25 graden celsius, nu vriest het zelfs op sommige plaatsen. De gouverneur van Californie, Arnold Schwarzenegger (Arnie voor de vrienden), heeft daarom vrijdag de koude-noodtoestand uitgeroepen. "Warmte centra" voor daklozen en armen werden geopend, terwijl er tijdens de zomer nog "koude centra" werden voorzien.

Gazet Van Antwerpen schrijft in zijn artikel dat Californie ook wel de Sunshine State genoemd wordt. Dat is niet correct: Florida (aan de andere kant van de USA) is de Sunshine State, Californie is de Golden State.


Koud, maar zonnig...

6 Comments:

Anonymous annelica said...

Aha layering, nu snap ik het, vandaar die heerlijke seven-layer-cake bij de Starbucks...

10:12 AM  
Anonymous annelica said...

Bizar, als ik hier een comment ingeef, wordt mijn website niet aan mijn naam gelinkt. Strange?

10:13 AM  
Blogger Kasaka said...

't Is waar, Florida is de Sunshine State, maar waarom is een raadsel. Californie heeft meer zonneschijn (gelook ik). Hier in het oosten blijft het maar warm, rare winter!

5:36 PM  
Anonymous petra van dijk said...

Florida is inderdaad de sunshine state. Hier geen mooi zonnetje, (ziet er wel heerlijk uit) maar 2 cm ijs is er vandaag gevallen en op dit moment valt er 20 cm sneeuw.

10:24 PM  
Anonymous Hilde said...

Een koude noodtoestand bij 10 graden Celsius? Da's toch wel heel snel panikeren, zeg! 't Is natuurlijk altijd goed om warmtecentra te openen voor daklozen, maar daarvoor hoef je toch geen noodtoestand in te roepen? Dan zou hier de hele winter de 'noodtoestand' heersen...

Groetjes,

3:32 PM  
Blogger Sofie & Bart said...

En dan ben je nog niet in Palo Alto geweest... hier is het nog een pak kouder :(

7:52 PM  

Post a Comment

<< Home