Sunday, May 18, 2008

Yosemite NP - Sequoia NP

Wij vertrekken maandagochtend voor wat waarschijnlijk onze laatste reis in de VS zal worden: van San Francisco naar Yosemite NP, verder naar Sequoia NP en eventueel Kings Canyon NP en terug naar San Francisco, op drie dagen. 't Wordt dus een blitsbezoek, om een eerste indruk van de parken te krijgen, met toch een beetje de veronderstelling dat ze er niet in zullen slagen ons begin juni te repatrieren en dat we dus nog eens terug kunnen gaan als de Tioga Road open is.

Op de Yosemite NP website staat momenteel te lezen dat er geen openingsdatum voor Tioga Road bekend is, maar dat de hele weg sneeuwvrij gemaakt is en men bezig is met de herstellingswerkzaamheden. Fietsers mogen al wel de hele road volgen, al liggen er nog 26 'avalanche zones' (gebieden met potentieel lawine-gevaar) langs de weg. Ik denk dat ze niet graag fietsers zien in Yosemite. ;-)

Maandagnacht overnachten we in de Hounds Tooth Inn (Oakhurst), en dinsdagnacht in The Plantation, met 'Gone With The Wind'-thema. Hoe dikwijls gaan we "Frankly, my dear, I don't give a damn" tegen elkaar zeggen in de tweede B&B?! ;-) Voor een keertje laten we de laptop eens thuis, dus bericht volgt als we terug in San Francisco zijn.

1 Comments:

Anonymous Veerle said...

Veel plezier en geniet er maar van, Yosemite is prachtig!

5:02 PM  

Post a Comment

<< Home