Thursday, May 15, 2008

Tropisch San Francisco

Vandaag was de warmste 15 mei ooit in de geschiedenis van San Francisco: 35,5 graden celsius (oftewel 95 graden fahrenheit, we haalden bijna '3-digit-temperatures'). Blijkbaar ligt er een groot hogedrukgebied boven Zuid-Oregon (de staat boven Californie) dat de constante oceaanbries tegenhoudt, zeer uitzonderlijk. Het was dan ook vreselijk warm, zelfs het kleine beetje wind voelde heet aan. Geen weer om te gaan werken (maar dat moest natuurlijk ook niet), maar ook geen weer om aan het zwembad te liggen of een wandeling te maken. Als je buitenkwam, liep je precies op een muur van warmte. Het enige dat je kon doen, was binnenblijven met de ramen en gordijnen gesloten, niet teveel bewegen, veel drinken en geregeld een emmer Haagen Dasz ijs naar binnen lepelen.

Vanochtend om 7 uur wandelde ik naar Starbucks, en van de gebruikelijke ochtendbries was niks te merken (zelfs toen was het al 20 graden). En vanavond hebben we de tram genomen naar Ocean Beach om naar de zonsondergang te gaan kijken (ah ja, er hangt voor een keer eens geen mist, je kan de zonsondergang effectief zien), en aan zee was het iets frisser (25 graden), en heel gezellig druk. Het is nu 22.30 uur en nog steeds 27 graden in de stad, terwijl het hier normaal gezien 's avonds enorm afkoelt.

Wel heel grappig om te zien: Inwoners van San Francisco blijven een trui en sjaal meezeulen, zelfs als het 35 graden is en de weerman zegt dat het nog wel enkele dagen zo zal blijven. Je weet tenslotte nooit in San Francisco, de temperatuur zou zomaar ineens 20 graden kunnen zakken. ;-)

6 Comments:

Anonymous Veerle said...

Vandaag is m'n plan: voor de kleine airco gaan zitten de hele dag samen met Nina. Gisteren was het plan: scrappen thuis, maar omwille van de hitte zijn we richting shopping mall gegaan (free airco ;-)).

11:02 AM  
Anonymous veerle said...

Die avonden lijken me zalig!!!

2:34 PM  
Blogger Annelica said...

Hm, toch leuk om een reden te hebben om emmers ijs naar binnen te werken? (al zou ik eerder kiezen voor Ben & Jerry's chocolate chip cooky dough ice cream ... mmmmmmmm)

2:38 PM  
Anonymous Peter said...

35°C...

Het zwembad op Antwerpen linkeroever opent morgen (zaterd) en het gaat regenen bij 18°C.

Even kort ruilen zou héél aangenaam zijn ;-)

4:22 PM  
Blogger Sofie & Bart said...

Was het water aan Ocean Beach ook zo warm? Of was het nog steeds freezing cold?

8:57 PM  
Blogger marijke said...

@ Sofie & Bart: Jullie denken toch niet echt dat wij zo stom zijn om zelfs nog maar onze grote teen in het oceaanwater te steken?! ;-)

9:14 PM  

Post a Comment

<< Home