Wednesday, May 07, 2008

Pacific Heights Mansions

Tijdens onze pre-move visit in mei 2006 heeft het de hele tijd geregend, in mei 2007 was het heel mooi weer, en nu zitten we daar ergens tussenin: het regent niet, maar het is koud (18 graden) en soms waait er een ijskoude wind. Geen weer om aan het zwembad te liggen (alhoewel sommige mensen in ons gebouw daar anders over denken), maar ideaal om een wandeling te maken: Pacific Heights Mansions met SF City Guides.

D'er zijn geen richtlijnen met betrekking tot bouwstijlen in San Francisco, zodat je heel uiteenlopende stijlen naast elkaar ziet staan (zeker in Pacific Heights waar de mensen geld hebben om een architect te huren). Sommige huizen zijn een mooi voorbeeld van hoe je met geld geen smaak kan kopen, andere huizen zijn echte meesterwerken. De huizen staan ook relatief dicht op elkaar gebouwd (de meesten hebben slechts een heel kleine tuin) omdat de inwoners als ze in de tuin willen zitten, naar hun residentie in Marin rijden.

Ik heb dit (2500 Steiner, Steiner @ Jackson) altijd een enorm lelijk gebouw gevonden, maar de gids wist te vertellen dat dit de duurste appartementen van San Francisco zijn: elke verdieping is 1 appartement (de bovenste 2 verdiepingen zijn ook 1 appartement) en elk appartement is minstens $ 6 miljoen waard!

Dit huis werd gebouwd in de jaren '50 en ziet er nog steeds modern uit. De foto toont maar een stukje van het huis, ik kreeg het hele ding niet gefotografeerd met mijn cameraatje. ;-)

Dit is het huis (en vooral de rozentuin) van Chris Columbus, bekend als regisseur van Mrs. Doubtfire, Home Alone, 2 Harry Potter films,... Hij is een van de 'beroemde' mensen die in Pacific Heights wonen, iemand anders is Danielle Steel, de romanschrijfster (maar zij belt de politie als je voor haar huis blijft staan, en heeft een haag van 5 meter hoog laten groeien zodat je niet meer in de tuin kan gluren).

't Was een leuke wandeling, met veel klimmen en dalen en leuke weetjes. Daarna ben ik nog een salade nicoise gaan eten op het terras bij Chouquet's op Fillmore Street, want dat ligt achter de berg dus daar was iets minder wind. ;-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home