Saturday, April 12, 2008

Top 100?!

Bart & Sofie hadden deze week een post geschreven over de 100 beste restaurants in de Bay Area volgens de SF Chronicle. Wij zijn grote fans van lekker eten en afgelopen week hebben we dan ook 2 restaurants van deze lijst uitgeprobeerd: Delfina (op woensdag, 8.30pm, met Bart & Sofie) en Laiola (op vrijdag, 7pm, met ons tweetjes, romantisch noemen ze dat).

Delfina is een heel populair Italiaans restaurant in The Mission (hippe buurt). Het is zo goed als onmogelijk een reservatie te krijgen op een deftig uur, maar Bart was erin geslaagd een tafel te versieren op woensdag om 8.30pm, perfect dus. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de hele hype niet goed begrijp want het eten was wel lekker maar zeker niet spectaculair. Gelukkig maakte het gezelschap weer veel goed. ;-)

Zowel het interieur als de mensen die binnen zaten bij Laiola zagen eruit alsof ze recht uit een lifestyle magazine kwamen geschreden. Niet echt onze stijl, maar kom, het restaurant ligt dan ook in 'trust fund baby heaven', The Marina. Het eten trok helaas op niks: de patatas bravas smaakten enkel naar paprikapoeder, de tortilla en chickpea croquetas smaakten exact hetzelfde (vreemd voor gerechten met compleet andere ingredienten), de 'bacon wrapped medjool dates' waren zwartgeblakerd en smaakten bijgevolg naar as,... Enkel de cocktail die Dave bestelde, een piquante margarita, was uitstekend. En daarvoor hebben we meer dan 100 dollar moeten betalen en de hele avond naar domme-Amerikaanse-single-vrouwen praat moeten luisteren (insert schril lachje, hoge stem, fake borsten en afkeurende blikken naar onze tafel waar effectief eten op verscheen want vrouwen worden blijkbaar niet geacht te eten op restaurant). Verdict: Hier zien ze ons nooit meer terug, en de zoektocht naar een goed Spaans restaurant duurt verder.

Ik denk echt dat wij de afgelopen twee jaar verwend zijn op het gebied van lekker eten en goede restaurants (met uitzondering van dit laatste dan toch), en dat we serieus problemen gaan hebben als we terug naar Belgie verhuizen...

4 Comments:

Blogger Kasaka said...

Ja, ik kan me dat helemaal voorstellen, want ik zou hetzelfde gevoel hebben, als wij van hier weg zouden moeten verhuizen. En dan zie ik op Hyves, dat "Amerikaans" eten Burger King, McDonald's, KFC etc is, pfff!! Er is zoveel meer! Althans rond de grote steden. En ook wij hebben weleens ervaren, dat een populair restaurant echt niet je van het was, terwijl een restaurant, dat niet in de lijst voorkwam een grote vondst bleek.

7:02 PM  
Blogger saskia said...

Je kan hier heel goed eten, maar ik vind het in LA vaak moeilijk om een goed restaurant te vinden (we zijn niet bereid om elke keer als we gaan eten 100 dollar kwijt te zijn). Zodra ze iets of wat goed zijn, vliegt de prijs omhoog. En dan heb je hier nog een hoop restaurants met goed eten, niet uitzonderlijk, die enorm hoge prijzen vragen, gewoon omwille van movie star clienteel ...

In San Diego, begin ik ondertussen het Asiatische gedeelte beter te kennen.

In Leuven en nabije omstreken was er geen gebrek aan goede kleine betaalbare restaurants ...

8:18 AM  
Anonymous Anonymous said...

Geen paniek!
Een adres :
www.castello.be

Groetjes en geniet nog maar!
Peter en Inge

2:26 PM  
Blogger Annelica said...

Geen zorgen hoor, qua lekker eten hebben we hier in België zeker niet te klagen. Ondertussen vind je hier ook meer en meer goede Thaise en Japanse en ... restaurants. Dus geen paniek, als je tips nodig hebt, je weet me te vinden he.
Hoewel ik er veel geld voor zou geven nog eens in Seattle in een aantal visrestaurants of Thais te kunnen gaan eten. Mm... En de prachtige views op het water zijn hier in België ook nét iets moeilijker te vinden...

2:19 AM  

Post a Comment

<< Home