Monday, April 07, 2008

Road Trip Nationale Parken

Met een beetje vertraging volgt er nu toch een verslagje van onze road trip langs de nationale parken Grand Canyon - Monument Valley - Bryce Canyon - Zion. We zijn vertrokken op 18 maart, naar Las Vegas gevlogen en dan met de huurauto verder gereden.

Dag 1: San Francisco - Las Vegas - Hoover Dam - Tusayan: Hoover Dam was voor mij een tegenvaller, in de film ziet het er veel indrukwekkender uit dan in de realiteit (in realiteit is het gewoon een gigantische file-oorzaak: iedereen vertraagt om de dam te zien, toeristen steken de straat over zonder kijken, en d'er loopt slechts een weg zodat iedereen verplicht daarover rijdt). De rest van de dag hebben we gebruikt om de resterende 270 mijlen naar Tusayan (laatste dorpje voor de ingang van Grand Canyon) af te leggen. Bij aankomst in Tusayan bleek dat het daar toch iets frisser was dan wij gedacht hadden: D'er lag sneeuw en de temperatuur lag rond het vriespunt. En wij hadden geen jassen, sjaals, mutsen of handschoenen bij...

Dag 2: Tusayan - Grand Canyon - Kayenta: 's Ochtends vroeg opgestaan om het ijs van de auto te krabben (met een credit card want wij hadden natuurlijk geen krabbertje bij), en dan Grand Canyon National Park binnen gereden. Omdat we zo vroeg waren, hadden we direct parkeerplaats gevonden en konden we met de shuttlebussen verder het park in. Eerste uitzichtpunt was Mather Point, waar we bijna helemaal alleen stonden en dus even echt konden genieten van onze eerste kennismaking met de Grand Canyon. Daarna verder naar Yaki Point, waar we helemaal alleen stonden, zalig om de stilte te horen. Vervolgens terug gewandeld naar de auto en met de shuttle naar Powell Point, om dan langs Hopi Point, Powell Point, Maricopa Point en Trailview Overlook terug naar het dorp te wandelen en met de shuttle terug naar de auto te gaan. Lunch en dan verder met de auto via Desert View Drive naar de oostelijke uitgang van het park. Grand Canyon is prachtig, indrukwekkend, alles wat ik ervan verwacht had. We zijn dan verder gereden naar Kayenta, en onderweg hebben we weer een mooi staaltje van de menselijke natuur mogen bewonderen: D'er was een zwaar ongeluk gebeurd op de snelweg (3 auto's, eentje dwars over de snelweg, eentje op zijn zij halverwege de berm en eentje op zijn dak 3 meter lager in het veld) en wij waren de eerste auto die werd tegengehouden (en hadden dus een 'mooi' zicht op het slagveld). We hebben meer dan 3 uur stil gestaan (d'er loopt daar maar 1 weg en die was afgesloten, dus d'er stond een monsterfile) en ons geergerd aan de mensen: Mensen wandelden, met de camera in de hand, zo dicht mogelijk naar de plaats van het ongeluk, ze beklommen een heuvel naast de weg om een beter zicht te krijgen op de auto die beneden lag,... Ik werd pas helemaal nijdig toen iemand aan mij kwam vragen of ik het ongeluk had zien gebeuren, die man was jaloers op mij! Ramptoeristen, ik heb daar echt een hekel aan, ik vraag me altijd af of ze het zouden apprecieren moest iemand anders hun familie filmen als die liggen te sterven (helaas waren er zeker 1 dode en verschillende zwaargewonden gevallen bij het ongeluk).

Dag 3: Kayenta - Monument Valley - Navajo National Monument - Horse Shoe Bend - Page: 's Ochtends vertrokken uit Kayenta (ook wel 'het grote niets') richting Monument Valley. In Monument Valley met de auto 'jeep' gespeeld en rondgereden in het park, prachtig (gigantsiche rotsformaties in verschillende kleuren)! Ik had een beetje schrik dat Monument Valley zou tegenvallen na de Grand Canyon, maar dat was absoluut niet het geval. Verder richting Navajo National Monument waar we een stuk door de sneeuw gewandeld hebben, om naar het mooie uitzicht te gaan kijken (de meeste trails waren nog afgesloten omwille van het weer). Verder richting Horse Shoe Bend, ongelooflijk mooi (je moet er een eindje voor wandelen, maar het is zeker de moeite waard en gratis bovendien: je staat bovenop de rotsen en kijkt uit op de rivier beneden), en Page.

Dag 4: Page - Bryce Canyon - Tropic: 's Ochtends vertrokken richting Bryce Canyon, en onderweg genoten van het landschap (da's wel leuk: de wegen die we gereden hebben, waren allemaal even mooi behalve het laatste stuk van Hurricane naar Las Vegas). Bryce Canyon vond ik het mooiste park, het landschap is surreeel en heel mooi van kleur (vooral als je er nog sneeuw bij hebt zoals bij ons het geval was). 's Avonds naar Tropic om te overnachten, en een van de beste pizza's ooit te eten (nooit gedacht lekker eten te vinden in 'the middle of nowhere').

Dag 5: Tropic - Zion - Hurricane: 's Ochtends vreselijk geschrokken van de koude temperaturen (vriesweer, en nog steeds geen handschoenen, sjaals, mutsen of jassen) en vertrokken naar Zion. Heel veel geluk gehad dat we nog een parkeerplaats vonden in het park zelf, en dan met de shuttlebus naar Riverside Walk (een makkelijke wandeling langs de rivier) en Emerald Pools (iets minder makkelijk, vooral omwille van de smeltende sneeuw en niet-aangepast schoeisel). Daarna verder naar Hurricane, onze laatste overnachtingsplaats voor Las Vegas.

En daarna hebben we nog enkele dagen genoten in Las Vegas: een heerlijke suite in THEhotel at Mandalay Bay (promotie gevonden op internet), relaxen aan het zwembad, wandelen door de verschillende hotels en casino's, en op het einde stressen omwille van onze gecancelde vlucht en de daarop volgende gedelayde vlucht. ;-)

Nog wat commentaar:
Deze periode was voor ons ideaal, d'er waren nog niet teveel mensen op stap (behalve in Grand Canyon en Zion) en het weer was ideaal (niet te warm, niet te koud behalve 's ochtends vroeg).
Neem goede wandelschoenen mee. Ik stond op mijn waterdoorlatende sneakers in Bryce Canyon in de sneeuw, en dacht aan het einde van de dag enkel nog aan de warme douche die ik hopelijk kon nemen in het hotel.
Verwacht niet te veel lekker eten. Behalve de pizza in Tropic was het echt triestig.

5 Comments:

Anonymous Wendy said...

Waar heb je geslapen en die overheerlijke pizza in Tropic dan gegeten?

Wij zoeken nog een overnachtingsplek in Tropic of Escalante voor aankomende zomer.

Heerlijk reisje hebben ju

1:10 PM  
Blogger marijke said...

Wij hebben overnacht in Bryce Canyon Inn, in Tropic. En hun restaurant serveert die heerlijke pizza.

2:02 PM  
Anonymous Wendy said...

Dank je wel!!

12:18 AM  
Blogger Sofie & Bart said...

Wij hebben dat ook is voorgehad in sequoia np. Daar begon het te sneeuwen in augustus en wij stonden daar op onze sleffers.

8:39 AM  
Blogger Satin13 said...

Wij hebben in 2006 ook de Riverside walk gedaan. Het was alleen iets warmer....Maar zo mooi. Heb je Wheeping Rock trail ook gedaan?

11:26 AM  

Post a Comment

<< Home