Tuesday, April 15, 2008

Sacramento

Maandag zijn we de hoofdstad van Californie gaan bezoeken, en in tegenstelling tot wat iedereen denkt (inclusief onze gouverneur), is dat niet Los Angeles, maar ieniemienie Sacramento. Iets meer dan een uurtje rijden, en veel warmer dan San Francisco. Helaas zit er daar ook iets in de lucht waar zowel Dave als ik allergisch op reageerden zodat wij de hele dag liepen snotteren. ;-)

De dag begon met een bezoek aan het California State Railroad Museum, speciaal voor mijn ventje natuurlijk maar tot mijn verbazing vond ik het ook interessant.

Daarna hebben we een stukje gewandeld door Old Town Sacramento, gerestaureerde huisjes en heel veel winkeltjes (vooral veel snoepwinkeltjes, da's blijkbaar iets 'typisch').
Laatste stop was het Capitol, waar je dus zomaar binnen mag rondwandelen (je moet wel even door de metaaldetector). Een prachtig gebouw, zeker een bezoek waard. Enkele kamers zijn ingericht als museum, je kan de debatten in kamer en senaat volgen,... Je kan zelfs tot vlak aan het kantoor van de 'Governator' wandelen, want die zit meestal toch in Los Angeles.0 Comments:

Post a Comment

<< Home