Tuesday, March 11, 2008

Mendocino

Na een overheerlijk ontbijt in The Headlands Inn reden we verder over Highway 1 naar het noorden. Daarna verder over Highway 101 tot aan Avenue of the Giants, weeral een park met redwood trees. De 'avenue' zelf was een beetje een tegenvaller (met net iets teveel 'redneck' bewoners en hyper-toeristische winkeltjes), maar de route ernaartoe was prachtig en ook onze wandeling naar Founders Tree en Dyerville Giant was zeer indrukwekkend: wij met ons tweetjes tussen die gigantische bomen, ik de hele tijd bang omdat ik vanalles hoorde - beren enzo -. Founders Grove leek wel een kerkhof voor bomen, zoveel lagen er neer op de grond, een unieke kans om de lengte van die bomen eens goed te bewonderen (als je goed kijkt, zie je op de laatste foto naast de omgevallen boom Dave staan, zo'n 100 meter van mij weg).



Daarna zijn we omgekeerd en terug naar Mendocino gereden, naar de tweede B&B waar we gingen logeren (en waar Bill & Hillary Clinton blijkbaar ook al logeerden): The Glendeven Inn, de East Farmington kamer. Een heel mooie B&B, waar duidelijk veel geld tegenaan gesmeten werd, maar voor ons niet zo leuk als The Headlands Inn (die veel charmanter was). Glendeven kwam zo uit het boekje "Hoe start ik een dure B&B?", terwijl in The Headlands Inn met liefde werd gewerkt. Mooier en duurder is niet altijd beter.


Vandaag zijn we dan terug naar San Francisco gekomen waar we de 49-mile-drive gereden hebben. Lekker toerist in eigen stad gespeeld! Een tip: Als je van plan bent de route te rijden, neem dan een goede kaart mee, want er zijn enkele belangrijke wegwijzers verdwenen. Heb ook ontdekt dat er Japanse en Chinese straatnaamborden in de stad hangen...

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Hey, je had de Packard House moeten doen: modern en met liefde ;-) Welkom terug in SF.

8:56 PM  
Blogger saskia said...

Leuk te zien dat jullie zoveel mogelijk proberen te genieten. Wij willen naar het noordelijkste puntje van CA gaan deze zomer. Alles voor de Redwoods.

Wij hebben de tip gekregen dat Calaveras big trees park, zeer zeker de moeite is (tip van een collega van Pieter). En k denk ook op redelijk afstand van SF

10:00 PM  

Post a Comment

<< Home