Monday, March 03, 2008

Santa Cruz (Bis)

Vandaag nog een heerlijk dagje gespendeerd in Santa Cruz...

Vanochtend op het terras van The Adobe on Green Street genoten van het zonnetje, een tas (een echte tas, geen plastic cup!) Starbucks koffie en het boek 'Starbucked' (mijn vijfde boek van het jaar, meer daarover volgende week waarschijnlijk).

Daarna zijn we vertrokken voor een wandeling over West Cliff Drive, enkele mijlen langs de oceaan: Prachtige uitzichten, tientallen surfers (en dat op maandagochtend, moeten die mannen en vrouwen niet werken?), gigantische huizen, lekker in het zonnetje. West Cliff Drive eindigt op Natural Bridges Beach, een strand waar vroeger 'bruggen' van rotsen stonden (vandaar de naam natuurlijk), maar ondertussen zijn de rotsen ingestort en is het allemaal minder indrukwekkend.

In de namiddag zijn we dan een hapje gaan eten bij Malabar, een vegetarisch en veganistisch restaurant in Santa Cruz. Heerlijk! Daarna nog wat rondgewandeld in downtown Santa Cruz.

En nu liggen we te 'chillen' op onze hotelkamer met zicht op de oceaan. We hebben daarnet nog (heel romantisch) de zonsondergang willen bekijken, maar helaas gaat de zon hier niet onder waar wij gedacht hadden dat die zou onder gaan, en stonden we dus voor niks op de Santa Cruz Wharf tussen de stinkende zeeleeuwen en krijsende, schijtende zeemeeuwen. De zon ging onder achter de appartementsgebouwen, niet zo romantisch als boven de oceaan natuurlijk, maar we hebben geprobeerd. ;-)

2 Comments:

Blogger Sofie & Bart said...

Ik ken ook zo iemand die toen ie in San Diego zat voor een post-doc, elke ochtend eerst ging surfen voor dat ie naar zijn werk ging. Dat is heel normaal daar. Blijkbaar dus ook in Santa Cruz. Mooi weer he ;-)

9:34 PM  
Blogger saskia said...

Hmmmmmm

vanwaar heeft UCSD toch die naam dat iedereen voor het werk gaat surfen. Wat gelukkig de meesten niet weten is niet alleen dat ze voor het werk surfen, maar ook tijdens het werk (of voor de mensen die bijna echt niet werken na het werk, sommigen hebben genoeg eergevoel om na in de namiddag wat te surfen wat langer door te werken).

Op de SCRIPPS afdeling die echt op de oceaan zit, hangen de wetsuits in de hal. En een van mijn proffen gaf standaard in hawaii hemd en op slippers les :)

5:00 PM  

Post a Comment

<< Home