Tuesday, October 30, 2007

SF Halloween

Na het Halloween-fiasco vorig jaar in San Francisco (10 mensen werden neergeschoten tijdens het jaarlijkse Halloween-straatfeest in The Castro), is de overheid dit jaar vastbesloten het niet meer zover te laten komen. Al wekenlang moeten we het horen: D'er is geen feest in The Castro morgenavond, de straten worden niet afgesloten, niemand is welkom. De boodschap is klaar en duidelijk: "Stay home!"
En voor diegenen die het nog niet begrepen hebben, worden er nog wat extra maatregelen genomen. Het openbaar vervoer rijdt morgenavond niet naar The Castro (Muni houdt er om 8.30pm mee op en Bart sluit het 16th Mission station), wat inhoudt dat de avondspits hier een ramp wordt, en dat er ongetwijfeld veel ongevallen zullen gebeuren omdat dronken mensen toch met de auto naar huis zullen rijden. Alle bars en restaurants met een drankvergunning moeten sluiten, eentje heeft er blijkbaar geweigerd en die gaat volgens mij de omzet van zijn leven draaien. 600 politie-agenten zullen in de buurt patrouilleren, en eventueel de straten afsluiten, moest er toch teveel volk zijn. Een bijkomend probleem is het feit dat de stad weigert openbare toiletten te plaatsen (enkel officiele feesten krijgen openbare toiletten). En als alle restaurants en bars gesloten zijn, lijkt het me beter om The Castro de komende dagen een beetje te mijden (omwille van het urinegeurtje). ;-)

Twee vragen blijven: Hoeveel mensen komen er toch naar The Castro morgenavond en wat gaan die daar dan doen? Bijzonder geruststellend is het antwoord van onze burgemeester: "We are praying for a peaceful evening, but are preparing for the worst." Yep, die heeft er ongeveer evenveel vertrouwen in als ik. ;-) Happy Halloween!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home