Wednesday, October 17, 2007

Only In America

't Is nu al meer dan 2 weken geleden dat ik van de trap ben gevallen en mijn linkervoet voelt nog altijd niet goed aan. Ik heb pijn als ik wandel, en veel pijn als ik lig of bepaalde kleinere bewegingen doe (mijn voet ronddraaien lukt absoluut niet, mijn tenen flexen ook niet). Ik weet al dat een stukje van mijn hielbeen is afgebroken, maar dat er niks geopereerd moet worden omdat de dokters verwachten dat alles vanzelf zal genezen (zoals de meeste breuken).

Dus had ik een nieuwe afspraak bij de dokter gemaakt. Vanmorgen om 9 uur zat ik al bij haar, en wist ze me te vertellen dat het normaal is dat mijn voet nog dik is (ter hoogte van de breuk) en blauw ziet (ligamenten verrokken of gescheurd), maar dat ze niet wist waarom ik nog zoveel pijn had op de plaats die ik aanwees. En wat doet een Amerikaanse dokter dan? Die 'googelt' mijn symptomen! ;-) Begrijp me niet verkeerd, ik ben een groot voorstander van Google (als ik snel iets moet opzoeken), maar ik heb toch liever dat mijn dokter een iets serieuzere zoekmachine (bij voorkeur eentje in de medische sector) gebruikt of gewoon zelf een antwoord weet. ;-)

Enfin, haar conclusie (of de conclusie van Google) is dat ik waarschijnlijk een 'joint dislocation' heb en dus ben ik doorverwezen naar een 'orthopedic surgeon'. Ik ben eens benieuwd!

4 Comments:

Blogger Kasaka said...

Eerlijk gezegd snap ik niet, waarom jij niet eerder naar een orthopedic surgeon bent verwezen! Ik heb heel slechte ervaringen met family physicians of internists, die vinden, dat zij zelf ook van alle specialiteiten thuis zijn. Sindsdien ga ik naar de specialist, die alles van mijn kwaal af weet. Ik vertrouw de "general physicians" alleen met mijn griepjes (gelukkig lang niet gehad) e.d.

5:19 PM  
Anonymous Ellen said...

Tsjonge, jonge, wat een gedoe. Ik hoop wel dat je zondag bij de babyshower aanwezig kunt zijn !!

8:17 AM  
Blogger Annelica said...

Hm, een dokter die symptomen googelt, dat is een 'interessante' ervaring...Had je dat geweten, had je dat zelf thuis ook wel even kunnen doen :-)

9:01 AM  
Blogger Janatoon said...

Een dokter in Belgiƫ heeft mij eens met de vinger gewezen toen ik zei dat ik op het net had zitten googlen naar mijn eventuele "aandoening"... Mag NOOIT zei ie! Ikzelf had al allerlei "diagnoses" gevonden. Achteraf, niets van waar! (ik bleek dus niet zwanger te zijn toendertijd, het was gewoon 'examenstress'...)
Succes ermee!

8:21 PM  

Post a Comment

<< Home