Saturday, October 20, 2007

SF Botanical Garden

Het was vandaag weer een perfecte herfstdag in San Francisco (22 graden onder een stralend blauwe hemel). Uiterst geschikt voor een bezoekje aan de SF Botanical Garden (at Strybing Arboretum).

Dus zijn we vanochtend (lees: late voormiddag, want het was gisterenavond nogal laat geworden) met de N-Judah-tram richting Golden Gate Park gereden, afgestapt vlak voor een Starbucks waar we onze ochtend-koffie hebben gehaald en dan moesten we nog een blokje wandelen tot aan de tuin.

Eerst braafjes gekeken wat er niet mocht, en dat bleek heel veel te zijn. Of zoals een kindje naast ons het uitdrukte: "Mommy, you're not allowed to do anything here." Let vooral op het onderste bordje, ik denk niet dat we die in Belgie hebben. ;-)


De Botanical Garden is heel mooi, met verschillende tuinen, allemaal prachtig aangelegd en onderhouden. D'er staan overal bordjes met uitleg over de bomen, planten en bloemen, maar ik houd wijselijk afstand want elke plant of bloem die ik in mijn handen krijg, valt terstond dood neer (wel heel handig, ik krijg nooit bloemen van bezoekers, maar altijd wijn of chocolade, want iedereen weet dat bloemen en planten hier onmiddellijk het loodje leggen).Na onze wandeling zijn we een late lunch gaan eten bij Bistro 9, een bistro waar we langs wandelden op weg naar de tram. Lekkere margarita's, en het eten was ook niet slecht.

En deze jongen lag te genieten van het zonnetje boven de ingang naar de botanische tuin...

1 Comments:

Blogger Sofie & Bart said...

Zalige foto van dat "dijverke". Onze vorige bezoekers noemden die beestjes zo. Zij hebben ook honderden foto's van "dijverkes". ;-)

9:23 PM  

Post a Comment

<< Home