Monday, September 10, 2007

New York City (Day 5)

En alsof we zondag nog niet genoeg gewandeld hadden, stonden er maandag weeral drie wandelingen uit de Lonely Planet gids op het programma. 's Ochtends met de subway naar Brooklyn gereden (eindelijk eens van het eiland Manhattan af), dan langs het water en door het zeer sympathieke Brooklyn Heights gewandeld, om vervolgens over de Brooklyn Bridge terug in Manhattan te belanden.
De tweede wandeling van de dag ging door een van de 'hippere' buurten van New York, SoHo (South of Houston Street, veel dure winkels, veel dure bars, veel dure restaurants, en heel veel 'snobby' mensen, niet echt onze stijl), en een van de would-be hippere buurten, NoHo (u raadt het nooit: North of Houston Street, kleinere winkeltjes, mooie huizen, iets minder duur maar nog steeds te duur).De derde wandeling van de dag ging door NoLIta (deze naam vind ik helemaal vergezocht: North of Little Italy), en de Lower East Side (eindelijk een logische naam voor een buurt, aan de oostkant van de stad en beneden). 't Was niet de mooiste buurt om door te wandelen (vooral niet omdat er uitlopers van Chinatown tussen liggen en die buurt is echt vreselijk vuil), maar er waren heel mooie steegjes, huisjes en winkeltjes te vinden (de verkleinwoordjes passen perfect bij deze buurt).

In de namiddag hebben we gegeten bij Spring Street Natural, een mooie zaak met heel lekker eten, en helemaal niet duur (naar New York standaarden dan toch). De 'raspberry sorbet' was zalig...

1 Comments:

Anonymous Tom said...

Mijn (piepkleine) slaapkamer keek uit op het zijstraatje van dat huis met die blauwe deur!
Er is niets mis met de Bay Area, maar vergeleken met New York. Zucht...

10:21 PM  

Post a Comment

<< Home