Saturday, September 08, 2007

New York City (Day 3)

Tijdens de voormiddag hebben we het American Museum of National History bezocht. Weer een gigantisch museum vlak naast Central Park (net zoals het Guggenheim en het Metropolitan), en vooral bekend omwille van de dinosaurussen (maar met nog heel wat andere interessante zalen, o.a. de diorama's zijn spectaculair). Dave en ik hebben de Highlights Tour gevolgd, een gratis rondleiding langs de belangrijkste zalen (da's heel subjectief natuurlijk, maar je krijgt zo wel een goed overzicht van het museum, zeer interessant als je niet genoeg tijd hebt om alles te zien). Dit museum was het enige waar het zeer moeilijk was om foto's te nemen (veel te donker).In de namiddag zijn we dan een musical gaan zien op Broadway, Spamalot, "a new musical lovingly ripped off from the motion picture Monty Python and the Holy Grail". We hadden de dag voordien bij TKTS 50% afgeprijsde ticketten gekocht, wat het totaal "slechts" op 120 dollar voor ons beiden bracht. Gelukkig bleek het een goede investering te zijn geweest. Ik heb gehuild van het lachen, en Dave heeft er ook erg van genoten. Als je ooit de kans krijgt om dit stuk te zien, moet je dat zeker doen, aan eender welke prijs, want het is ongelooflijk goed. De muziek, de choreografie, de decors, de verhaallijnen,... alles zat perfect in elkaar. Al zaten er redelijk wat Amerikanen in de zaal die er niet mee konden lachen, want er werden nogal wat "riskante" grappen gemaakt (van die niet echt politiek correcte, en Lancelot is gay!) en de Britse humor is ook niet aan iedereen besteed.


's Avonds zijn we dan gaan eten bij Markt, een Belgisch restaurant in New York. En dat was voor Dave het beste stuk van onze citytrip: lekkere frietjes! ;-) Frietjes die zelfs beter waren dan sommige frietjes in Belgie, wie had dat ooit gedacht?! Het eten was heel goed: de garnaalkroketjes waren goed (maar de gigantisch hoge prijs, 15 dollar, niet waard), het stoofvlees met Leffe was perfect, mijn zalm met prei was lekker (maar prei konden ze niet echt goed klaarmaken), en de Dame Blanche met Belgische chocoladesaus was een heerlijke afsluiter. En ze hadden Lindemans Kriek, wel gigantisch dure Lindemans Kriek - 14 dollar -, maar toch Lindemans Kriek. ;-)

2 Comments:

Blogger Kevin said...

FYI Lindemans kriek kan je toch in veel plaatsen vinden hoor... zelfs hier in the middle of nowhere in Montana kan je Lindemans kriek, framboise, peche en pomme vinden in verschillende winkels. Liefmans is een ander verhaal.. dat heb ik alleen nog maar in Seattle gevonden. In SF zou het toch relatief makkelijk moeten zijn om het te vinden denk ik? Wel leuk van dat restaurant, dat zal ik ook eens moeten gaan uitproberen de volgende keer dat we in New York belanden :)

8:18 AM  
Anonymous Veerle said...

Ik denk dat we verschillende keren voorbij "Markt" gelopen zijn, maar wegens te druk niet binnen geweest. Achteraf gezien hadden we dus toch moeten gaan (voor de frieten alleen al blijkbaar). Dju, volgende keer beter :-)

9:26 AM  

Post a Comment

<< Home