Saturday, April 07, 2007

Uit Eten

Nu we voor de zoveelste keer bij Tres Agaves (een Mexicaans restaurant op 10 minuutjes wandelen van onze voordeur waar ze heerlijke margarita's hebben) gaan eten zijn, hebben we onze techniek geperfectioneerd. Ja, wij hebben een techniek om op restaurant eten te bestellen, op punt gesteld na talrijke ervaringen in Amerikaanse restaurants. ;-)

Waar je in Belgie nogal eens op de bediening zit te wachten, is de Amerikaanse bediening supersnel. En met supersnel bedoel ik ook echt 'vliegensvlug', als je je complete bestelling (voorgerecht en hoofdgerecht) doorgeeft, krijg je na maximum 5 minuten je voorgerecht en (afhankelijk van restaurant) 10 minuten later je hoofdgerecht (regardless of je voorgerecht tegen die tijd al opgegeten is). Ik heb daar een probleem mee (d'er is een reden waarom ze een 'voorgerecht' een 'voor'gerecht noemen), maar nu hebben we een oplossing gevonden: We bestellen onmiddellijk bij het neerzitten onze pitcher margarita en guacamole (die dan na 5 minuten op tafel staan), en doen dan minstens 20 minuten alsof we niet kunnen beslissen wat we gaan bestellen als hoofdgerecht (zodat we tijd hebben om het voorgerecht op te eten). ;-)

Op een klein uurtje staan we dan terug buiten, en het rare is: Je hebt helemaal niet het gevoel dat ze je 'gerushed' hebben, je hebt tijd genoeg gehad om van je eten te genieten (bij Tres Agaves: je hebt tijd genoeg gehad om van je drank te genieten). Ik weet nu al dat wij serieuze aanpassingsproblemen gaan hebben in Belgische restaurants waar je blij mag zijn als je na een uurtje je voorgerecht hebt gekregen en opgegeten... ;-) (Al valt er voor de Belgische manier van tafelen ook veel te zeggen natuurlijk, 't is alleen dat wij dat niet meer gewoon zijn.)

2 Comments:

Anonymous esfero said...

My girlfriend and I might be moving overthere pretty soon. We have been in amsterdam for about 4 years but we feel it is time to move on.
I had a good time going through your blog. Thanks for sharing your experience.
Good luck and take care.

6:43 AM  
Anonymous petra van dijk said...

Wij staan daar vaak raar tegen over. Ook hier gebeurd het vaak dat je het hoofdgerecht al krijgt terwijl ik mijn voorgerecht nog niet eens op heb. Goeie truuk hoor...

6:47 PM  

Post a Comment

<< Home