Saturday, January 20, 2007

The Humane Bell Request

Stel je voor: Je zit rustig op de tram, een boekje te lezen of wat van het uitzicht te genieten. Er zijn net mensen opgestapt, en de deuren beginnen te sluiten. En dan gebeurt het. Iemand wil perse deze tram nog halen en steekt een arm of been tussen de deur om deze terug te openen. Een hels lawaai volgt, een oorverdovend alarm gaat af. In shock kijk je rond, een minuut eerder was je relaxed, nu is je dag verpest.

Gelukkig is er nu iemand een petitie gestart om Muni (de openbare vervoer maatschappij) te vragen hun alarm te veranderen. Als ze 1000 handtekeningen verzamelt, gaat Muni het probleem bekijken. Ik ben niet iemand die veel petities ondertekent, maar deze vind ik belangrijk. En als je ooit de tram genomen hebt in San Francisco weet je zeker waarom.

"A petition of Susan Hellein
Addressed to San Francisco MUNI Municipal Railway
We the undersigned would like to bring your attention to the following problem, with recommendation(s):
We, the undersigned, are in support of "The Human Bell Request," which states that the sound of the alert for door ajar and for the entry steps movement into up and down positions is excessively loud and harmful for riders.
We, San Francisco commuters who regularly ride J, K, L, M, N Light Rail, understand the need for the alarm and the importance of this alert.
We request that the current high pitched, ear-splitting alarm be replaced by a more humane bell.
Citizens of San Francisco"

1 Comments:

Anonymous Hilde said...

Wat vreselijk dat ze ze zo'n oorverdovend alarm laten afgaan! Als ik me niet vergis, dan gaat er in de Brusselse tram ook een alarm af, maar dat is meer een soort bescheiden belgeluid!

Groetjes,

9:13 PM  

Post a Comment

<< Home