Wednesday, June 27, 2007

Hayes Valley

Vandaag heb ik nog eens 'toerist in eigen stad' gespeeld, in een van de rustigere buurten van San Francisco (Hayes Valley) en niet in een van de buurten die momenteel door toeristen overspoeld worden (Union Square, Fisherman's Wharf). De zomervakantie is duidelijk begonnen...

Hayes Valley was enkele jaren geleden een buurt waar je beter niet door wandelde (tenzij je drugs nodig had of graag overvallen werd), maar de laatste grote aardbeving (in 1989) heeft ervoor gezorgd dat de buurt een nieuwe kans kreeg. Een snelweg stortte in en moest afgebroken worden, en de vrijgekomen plaats werd ingericht met een open, groene ruimte (Hayes Green) en handelszaken. Nu is de buurt bekend voor de trendy boetieks (enkel geschikt voor 'window shopping' met mijn budget), de galerijen met werk van jonge kunstenaars, de designwinkels (heel veel Scandinavisch design, helaas niet met Ikea-prijzen), en leuke restaurantjes en cafeetjes. Er wonen veel jonge mensen, met honden, maar zonder kinderen (als je kinderen krijgt, ben je moreel verplicht naar Noe Valley aka Stroller Valley te verhuizen).
3 Comments:

Blogger blips said...

Ziet er inderdaad rustig uit, geen mens op straat.!

8:50 PM  
Anonymous Hilde said...

Euh, ik ken SF helemaal niet. Waarom ben je moreel verplicht te verhuizen naar een andere buurt als je kinderen krijgt?

Groetjes,

6:57 AM  
Blogger marijke said...

Elke buurt in SF staat wel bekend voor een bepaalde inwonersgroep: homo's in The Castro, jonge gezinnen in Noe Valley, Mexicanen in The Mission,... Je wordt niet gedeporteerd als je niet aan de 'eisen' voldoet, maar je zal zeker wel opvallen. ;-)

8:24 AM  

Post a Comment

<< Home